Et magasin fra Mekonomen

Slik får du bilen til å skinne på innsiden

Ta en vask av bilen innvendig – 9 enkle trinn. Etterpå lukter bilen din som ny.

Når vi snakker om å vaske bilen er det oftest utsiden vi tenker på.
Men innsiden trenger også en storrengjøring av og til.
– Du blir i godt humør av å sette deg i en fresh og velstelt bil, sier Peter Magnusson, selger hos Mekonomen i Högsbo. Du blir også mer varsom. Du tar gjerne bedre vare på det som er fint og i orden – og det blir enklere å holde bilen ren om man rydder og vasker jevnlig.
Slik gjør du – Peter Magnusson guider deg i 9 enkle trinn:

 • Åpne alle dørene. Ta ut og rist mattene.
 • Rydd. Bort med søppel og rot. Glem ikke å tømme bagasjerommet.
 • Støvsug gulv, sete og bagasjerom og der du kommer til. Bruk et munnstykke som er egnet for setene.
 • Rengjør. Start med en grovrengjøring. Fyll en bøtte med varmt vann og rengjøringsmiddel. Skur rent med svamp eller klut.
 • Vask vinduene. Bruk vindusvask som er tilpasset for ruter på bil (det du har av vindusvask hjemme dugger lettere). Spray på og tørk av med en mikrofiberklut.
  Produktforslag: Turtle glassrens
 • Støvtørk. Spray lett med et rengjøringsmiddel som er tilpasset interiørvask for biler, og tørk med mikrofiberduk. Det fins en jungel av produkter, men du kan bruke en og samme for hele innredningen. Den skal ikke gi en glatt og fettete glans. Spør i butikken om du er usikker.
  Produktforslag: Sonax Car Interior Cleaner
 • Vanskelig å komme til? For å få ventilasjonsdyser og andre detaljer støvfrie fins det egnede hjelpemidler:
  • Pensel – Bruk en fin, liten pensel som blir statisk og suger til seg støv.
  • Gele– Du fordeler et gelelignende slim som absorberer partiklene. Etterpå tar du bort geleen (som ikke etterlater seg flekker).
 • Voks. Legg voks på de lakkerende overflatene på innsiden av dørene. Ta bilvoks på en vokspåstryker som ser ut som en liten svamp, voks på og la det tørke. Tørk deretter av med en mikrofiberklut. Dette gir ”nybil-look”.
 • Avslutt med en AC-renser – en boks som du setter i bilen som renser din AC. (Må ikke forveksles med granlukt eller lignende produkter). Du setter aircondition på kaldt og ventilasjonen på max og velg luftsirkulering. Trykk på sprayhode på boksen og sett beholderen på gulvet ved baksete. Gå ut av bilen og lukk dørene. Dampen tar effektivt bort bakterier og mugg, som lett sprer seg i ventilasjonssystemet og kan gi en bedervet lukt. Etterpå lukter det friskt i bilen – som om den var ny.
  Produktforslag: CRC AC rens

 

Peter Magnussons vasketips

 1. Bruk aldri rengjøringsmiddel som gjør rattet og girspaken glatt.
 2. La ikke bilen ”gro igjen”. Vask den jevnlig – da blir ryddingen enklere og morsommere.
 3. Skaff deg to typer av våtservietter – en for møbeltrekk og en for bilvinduene. Får du en ledig stund så kan du ta en rask vask. Søler du noe – tørk opp med en gang. Sørg for at lyktene er fri for skitt og smuss.

Produktforslag: Glosser Våtservietter Clean-up Wipes (for tekstil). Glosser Glass Wipes (for vindu).

peter_magnusson1

Peter Magnusson
Alder: 40 år.
Bor: Kållered.
Ansatt: Selger hos Mekonomen Högsbo.